Articole Marcate "date personale"

„Vezi cine ţi-a vizitat profilul”, mesajul de care trebuie să te fereşti pe Facebook

Postat de la 25 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

În ultimele zile, printre utilizatorii români de Facebook circulă un mesaj de tip spam deghizat sub forma unei aplicaţii care promite să le spună cine le vizitează cel mai des profilul. Utilizatorii primesc în Inbox un mesaj prin care sunt înştiinţaţi că unul dintre prieteni le-a dat „tag” într-o fotografie numită „Vizualizări profil”. Cei curioşi să vadă ce loc ocupă între prietenii respectivului utilizator sau să afle propriul clasament al vizualizărilor sunt apoi puşi să dea Like unei anumite pagini de Facebook. După ce utilizatorii dau Like respectivei pagini, aceasta începe să posteze mesaje pe paginile utilizatorilor, în numele acestora. Aceasta este cea mai recentă metodă de a strânge Like-uri frauduloase pentru paginile de Facebook. Cei care vor să scape de această aplicaţie trebuie să umble în setările de siguranţă ale profilului, pentru a nu mai permite altora să posteze mesaje în numele lor. Anul trecut, peste 200.000 de români de pe Facebook au fost păcăliţi de un virus deghizat tot sub forma unei aplicaţii de tipul „Vezi cine ţi-a vizualizat profilul”. Cei care dădeau click îşi puneau la dispoziţie toate datele personale...

Mai Mult