Securitatea informatiilor, o parte esentiala a riscului in afaceri

Postat de la 12 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

Securitatea informatiilor reprezinta unul dintre aspectele fundamentale ale riscului in afaceri, a declarat Mike Maddison, partener Deloitte.
information-security-specialist-3
„Acesta este o zona strategica de concentrare pentru Deloitte, datorita importantei securitatii informatiilor pentru cele mai mari companii din lume”, a explicat Maddison in cadrul Conferintei Europene ISSA London 2013.
In opinia lui Maddison, in momentul de fata, consiliile de conducere ale companiilor inteleg ca amenintarile de securitate constituie riscuri de afaceri. Acest lucru este evidentiat de numarul de discutii purtate asupra domeniului securitatii informatiilor in cadrul summit-ului 2013 World Economic Forum, desfasurat la Davos, in Elvetia, a apreciat Maddison.
Astfel, Maddison a aratat ca, raportat la securitatea cibernetica, exista doua tipuri de organizatii: cele care cunosc ca au suferit incalcari ale securitatii si cele care nu cunosc acest lucru.
Provocarea este, in prezent, pentru industria de securitate a informatiilor, sa consilieze companiile cu privire la cea mai buna modalitate de a raspunde acestui risc si de a se adapta la amenintarile cibernetice in permanenta evolutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *