Intel si F5 investesc in SDN

Postat de la 12 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

SDN-ul (software defined network) a continuat sa atraga investitii din partea marilor companii in domenul tehnologiei, cum ar fi Intel si F5.
Intel-to-Acquire-Fulcrum-Microsystems-for-Undisclosed-Amount-2
Intel a investit o suma nedezvaluita in Big Switch Networks, in cea mai recenta actiune de finantare  capitalista. Printre ceilalti investitori se numara Goldman Sachs, Index Ventures, Khosla Ventures si Redpoint Ventures, insa Intel reprezinta cel mai important nume din lista investitorilor in Big Switch si releva o noua directie pentru producatorul de chip-uri.
„Operatorii de centre de date necesita arhitecturi de retea programabile si eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru a atinge obiectivele operationale si economice ale centrelor de date”, a declarat Bryan Wolf, director general al Intel Capital.
Ieri, compania F5 a confirmat, de asemenea, achizitionarea LineRate Systems, o companie specializata in dezvoltarea serviciilor SDN, insa nu a divulgat suma platita.
„Capacitatile programabile de retea ale LineRate si inovatiile vor sustine eforturile noastre de a extinde pozitia de lider pe piata a F5 in aceste domenii. Suntem incantati sa uram bun venit echipei LineRate in cadrul F5”, a declarat Karl Triebes, vicepresedinte executiv pentru dezvoltarea produsului si CTO in cadrul F5.
Cele doua anunturi au venit dupa ce Computer Weekly a publicat rezultatele unui studiu, potrivit carora piata manifesta putin entuziasm in ceea ce priveste adoptarea tehnologiilor SDN.
In ciuda investitiilor majore facute in domeniul cercetarii, dezvoltarii si achizitiilor, mai putin de 10% dintre respondentii sondajului European IT priorities au declarat ca intentioneaza sa investeasca in SDN in anul care urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *