Intel Business Challenge Europe 2013: ideile de afaceri romanesti conectate cu tehnologia pot deveni acum internationale

Postat de la 15 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

Intel si Junior Achievement Romania anunta lansarea Intel® Business Challenge Europe 2013, o competitie europeana dedicata tinerilor cu idei de afaceri inovatoare in tehnologie, la care sunt invitati sa participe si tinerii romani. Competitia Intel Business Challenge Europe 2013 se adreseaza celor cu idei de afaceri inovatoare bazate pe tehnologii din domenii ca software, aplicatii pentru telefonia mobila, electronica, robotica, energie si generare de energie, biotehnologie si nanotehnologie. Competitia include si o sectiune speciala, Oameni si societate, dedicata antreprenorilor sociali care folosesc tehnologia ca un instrument pentru solutionarea unor probleme globale.
Dupa inscrierea pe website-ul competitiei, www.intelchallenge.eu, 10 echipe din Romania vor avea sansa sa se califice in etapa urmatoare, in care vor primi mentoring, training intensiv si oportunitati de networking cu experti si antreprenori internationali. Pentru intrarea in finala europeana de la Dublin, echipele vor incerca sa convinga juriul printr-un plan de afaceri si un scurt clip video de prezentare a conceptului de afacere.
Participarea este deschisa tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, studentilor si celor care au absolvit studii universitare de cel mult 4 ani. Propunerile eligibile includ afaceri aflate atat in stadiul de concept, cat si startup-uri care nu au trecut de primele etape de atragere de finantare. Informatii detaliate despre eligibilitate si criteriile de evaluare sunt disponibile in regulamentul competitiei.
Inscrierea in competitie a echipelor din Romania este deschisa pana pe 22 februarie 2013 si consta in completarea unui formular care sa detalieze conceptul de afacere. Formularul de inregistrare si informatiile despre calendarul competitiei sunt disponibile la www.intelchallenge.eu.
Compania Intel sponsorizeaza proiectul si il organizeaza in parteneriat cu INVESTIN High Tech Foundation, iar Junior Achievement-Young Enterprise este partenerul strategic al competitiei la nivel european.
Despre Intel
Intel este lider mondial in inovatia din industria computerelor. Compania proiecteaza si dezvolta tehnologii esentiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informatii suplimentare despre Intel accesati http://www.intel.comhttp://www.intel.com/pressroom si http://blogs.intel.com.
Junior Achievement – Young Enterprise Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. in Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *