Google a lansat Chromebook Pixel, primul portabil premium al companiei (VIDEO)

Postat de la 23 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

Zvonurile despre o lansare iminenta a unui Chromebook cu specificatii premium si cu ecran de dimensiuni mai mari persista de ceva vreme, dar iata ca Google confirma existenta terminalului.

Compania a anuntat lansarea pe piata a Chromebook Pixel, un notebook cu ecran de 12,85 inci si rezolutie de 2560×1700 pixeli ce ruleaza, desigur, sistemul de operare al Google, ChromeOS.

Unul dintre punctele tari ale noului notebook este display-ul de calitate foarte buna si care are 239 ppi, densitate a pixelilor care a inspirat si numele Chromebook Pixel.

Display-ul ofera unghiuri de vizibilitate mari (178 de grade). Notebook-ul dispune de un procesor Intel Core i5 tactat la 1,8GHz, are 4GB RAM (DDR3) si suport video integrat Intel.

Desi ofera utilizatorilor doar 32GB spatiu de stocare prin intermediul SSD-ul integrat, Google pune la dispozitia cumparatorilor si nu mai putin de 1TB spatiu de stocare online timp de trei ani, prin serviciul cloud Google Drive.

Conectivitatea Chromebook pixel este asigurata de Wi-fi (dual-band), Bluetooth 3.0, doua porturi USB 2.0, un slot mini display si un cititor de carduri SD.

Chromebook Pixel va ajunge in magazinele americane saptamana viitoare si va putea fi achizitionat pentru 1.300 de dolari. Nu exista deocamdata informatii referitoare la disponibilitatea notebook-ului in Europa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j-XTpdDDXiU&feature=player_embedded]

Sursa: Electronista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *