De azi te poti inscrie la AIWO,evenimentul dedicat inteligentei artificiale

Postat de la 12 Feb 2013 în Știri | 0 comentarii

Incepand de astazi, pasionatii de inteligenta artificiala se pot inscrie la AI-MAS Winter Olympics (AIWO), eveniment international ce va avea loc pe 23 februarie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
AIWO 2013 reuneste reprezentanti din 14 universitati, dar si din industrie, din dorinta de a impartasi viziuni si rezultate ale cercetarii in domeniul Inteligentei Artificiale (IA). Pe parcursul intregii zile, participantii la eveniment vor avea de ales dintre mai multe activitati, dedicate fiecareia dintre cele trei sectiuni AIWO.
video-omul-care-ii-invata-pe-roboti-sa-gandeasca-a-murit_size1
In cadrul AI Talks, vor putea participa la prezentari tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovatii, descoperiri si provocari din domeniul IA, precum inteligenta ambientala, pilotare automata si tehnologii Web semantice. Prezentarile vor fi sustinute de catre reprezentanti ai companiilor Google, Facebook, Adobe, AQUASoft, RobotsNet, Recognos si TeamNet. Agenda completa a sectiunii poate fi gasita pe site:http://www.aiolympics.ro/ai-talks/
In AI Village vizitatorii vor putea participa activ la o expozitie de proiecte de cercetare si vor putea asista la demonstratii ale unor aplicatii inovatoare din IA, dezvoltate in cadrul universitatilor si companiilor partenere. AI Village va fi deschis intreaga zi pentru toti cei interesati de inovatie in tehnologie, oferind totodata oportunitatea de a face networking.
Una dintre surprizele pregatite participantilor la cea de-a treia editie este o demonstratie live a faimosului robotel umanoid NAO (http://www.youtube.com/watch?v=nNbj2G3GmAo), care in 2010 si-a castigat simpatia la nivel mondial printr-un dans sincron in cadrul Shanghai Expo.
De asemenea, vizitatorii vor putea participa la un tur al primului laborator de inteligenta ambientala din tara, AmI Lab, infiintat in 2012 in cadrul Universitatii Politehnica.
Spre finalul zilei vor rula bataliile finale din cadrul competitiei AI Olympics, concurs de solutii inteligente dezvoltate de studenti pe parcursul a doua luni. Provocarea numita Crafting Quest 3 testeaza gandirea strategica si abilitatile participantilor de a folosi tehnici de IA, iar concurentii se lupta pentru premii in valoare totala de 3000 de euro. Evenimentul se va incheia cu o ceremonie de premiere a castigatorilor.
Studentii in ani terminali vor beneficia si de oportunitati de cariera oferite de catre Google, Facebook, Adobe, AquaSoft si TeamNet. Cei interesati pot afla mai multe informatii accesand paginahttp://www.aiolympics.ro/career/ 
Doritorii se pot inscrie online, accesand site-ul evenimentului (www.aiolympics.ro/registration/). Biletele care includ acces la AI Talks sunt in numar limitat si pot fi cumparate doar in baza unei selectii facute pe marginea motivatiilor completate in prealabil in formularul de inscriere.
AIWO este organizat de catre Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA). Proiectul a fost initiat de catre Laboratorul AI-MAS din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Mai multe informatii se regasesc pe site-ul proiectului, www.aiolympics.ro.
Partenerii evenimentului sunt: Google, Facebook, Adobe, AQUASoft, TeamNet.
Universitatile partenere sunt:
 • Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
 • Universitatea OVIDIUS din Constanta
 • Universitatea Bucuresti
 • Universitatea de Vest din Timisoara
 • Universitatea BABES-BOLYAI din Cluj-Napoca
 • Universitatea Craiova
 • Universitatea Tehnica GH. ASACHI din Iasi
 • Academia de Studii Economice din Bucuresti
 • Universitatea STEFAN CEL MARE din Suceava
 • Universitatea POLITEHNICA din Timisoara
 • Universitatea AUREL VLAICU din Arad
 • Universitatea LUCIAN BLAGA din Sibiu
 • Universitatea PETRU MAIOR din Targu-Mures
 • Universitatea TRANSILVANIA din Brasov
Parteneri media: Discovery Channel, LEVEL, PC World, ForumIT, Realitatea.net, Realitatea TV, Digi 24, Softbinator, Playtech.ro, Agora, FaraVirusi.comZiare.comBusiness24.roWall-street.ro, Start UB, HotNews,Calendarevenimente.ro, Geekreport, IT-Events.ro.
Despre ARIA
Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA) este o comunitate stiintifica nationala ce sustine dezvoltarea activitatii de cercetare romanesti in domeniul inteligentei artificiale, precum si promovarea si integrarea acestor cercetari in circuitul stiintific international. Mai multe detalii pe www.aria-romania.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *