5 solutii pentru optimizarea PC-ului

Postat de la 24 Ian 2013 în Știri | 0 comentarii

Optimizarea corecta a PC-ului poate mari substantial viteza de functionare a unui computer care ruleaza sistemul de operare Windows. Incearca 5 solutii care pot creste viteza de functionare si in cazul unui PC mai vechi.

Viteza PC-ului scade in timp, pe masura ce instalarea de programe sugrumaresursele computerului. Cu putina ingrijire si cu dezinstalarea programelor inutile PC-ul poate fi readus la viata.

1. Optimizeaza browserul

Cea mai mare scadere a vitezei este observata de utilizatori la functionarea browserului. In momentul de fata, Google Chrome este cel mai rapid si mai sigur browser.

Daca vrei sa folosesti in continuare Internet Explorer sau Mozilla Firefox, asigura-te ca faci periodic „curatenie”, prin eliminarea fisierelor temporare, alaturi de cookies si cache.

5 solutii pentru optimizarea PC-ului

2. Grabeste Startup-ul

Aplicatia nativa de Windows MSConfig te poate ajuta sa elimini pornirea automata la startup a programelor care incetinesc pornirea. Initiaza in „Run” comanda „msconfig„, apoi elimina din „Startup” toate aplicatiile pe care le cunosti si de care nu ai nevoie la pornirea PC-ului, de la iTunes pana la imprimanta sau alte periferice si programe utilizate rar.

5 solutii pentru optimizarea PC-ului

3. Renunta la marii consumatori de resurse

Uneori, viteza PC-ului tine doar de programele rulate. Microsoft Office poate fi inlocuit de KingSoft Office, suita gratuita de programe care consuma mai putine resurse. Renunta la Windows Media Player si iTunes ca playere media si inlocuieste-le cu aplicatii gratuite „light”: VLC Media Player sau SMPlayer si foobar2000.

5 solutii pentru optimizarea PC-ului

4. Fa un update hardware eficient

De cele mai multe ori, viteza scazuta a PC-ului este data de memoria RAM insuficienta. Daca ai mai mult de 2GB de RAM, investitia intr-o placa grafica performanta poate fi alegerea corecta pentru a scoate ce e mai bun din vechiul PC.

5 solutii pentru optimizarea PC-ului

5. Accepta descarcarea automata de update-uri

Update-urile Windows dar si ale numeroase programe aduc de multe ori imbunatatiri care se reflecta si in viteza de operare. Daca folosesti o copie legala de Windows, lasa sistemul de operare sa-si faca singur update-urile necesare si seteaza optiunea de descarcare update-uri pe automat si pentru alte suite de programe instalate pe PC.

5 solutii pentru optimizarea PC-ului

Sursa: hit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *